Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Články za mesiac Apríl 2016

Špagety s omáčkou z pečenej zeleniny

Publikované 06.04.2016 v 17:55 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 518x

Špagety s omáčkou z pečenej zeleniny

Opäť raz rýchla "pasta". Pravda, treba na ňu myslieť s náskokom a dať si dopredu upiecť zeleninu. Odmenou budú nenápadne vyzerajúce špagety obalené skvelou omáčkou. Ingrediencie:celozrnné špagety1 kg zrelých rajčín1 väčšia kápia1 stredne veľká červená cibuľa3 - 4 strúčiky cesnaku - nasekaného na kúskychilli papričkybalzamikový ocotolivový olejtymián - ideálne čerstvýmorská soľparmezánPostup:Na plech vyložený papierom na pečenie položíme na polovice… Celý článok ›


Pečená repa

Publikované 03.04.2016 v 17:54 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 332x

Pečená repa

Keď chcete uchopiť repu z lepšieho konca... Ingrediencie:červená repacesnakrozmarínmorská soľbalzamikový ocotolivový olejPostup:Repu olúpeme, nakrájame a položíme  na  papier  na  pečenie.  Pridáme  soľ,  rozmarín,ocot,olej a cesnak. Papier zaviažeme a pri teplote  200°C  pečieme asi hodinu - kým  nie je repa mäkká. Kto nemá rád rozmarín, nahradí ho napríklad  tymiánom. Chuť rozmarínu je natoľko prenikavá, že by niekomu mohla prekážať. Naopak,… Celý článok ›


Šalát z červenej repy a špenátu

Publikované 03.04.2016 v 16:23 v kategórii ŠALÁTY, prečítané: 391x

Šalát z červenej repy a špenátu

Šalát, v ktorom mimoriadne dobre funguje červená repa v surovom stave. Stačí ju najemno nastrúhať a dobre dochutiť. Ingrediencie:3 stredne veľké buľvy červenej repy3 hrste mladých špenátových listov (alebo mladých repných lístkov)Na vinaigrette:3 PL olivového oleja1 PL tmavého balzamikového octa1 lyžička (zarovnaná) morskej soli1 lyžička medu2 strúčiky cesnakuPostup:Repu olúpeme a nastrúhame na "rezance", Elegantnejší (ale zdĺhavejší) spôsobje vytvoriť… Celý článok ›


Tvarohové buchty s olejom

Publikované 02.04.2016 v 21:26 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 407x

Tvarohové buchty s olejom

Ideálny recept, keď zabudnete kúpiť vajíčka. Žĺtky sme do nich síce dodali, ale len prostredníctvom majonézy. Zemiak a olej im spoločne s tvarohom dodali šťavnatosť a vláčnosť. Ingrediencie:+/- 400 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej+/- 200 ml vlažného mlieka 3 PL oleja2 PL majonézy4 PL surového trstinového cukru1 menší v šupke uvarený zemiak - najemno postrúhaný20 g droždiakúsok masla trocha solipomarančová kôra (môže byť aj… Celý článok ›



myTaste.sk