Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Články za mesiac Jún 2016

Batátový dip

Publikované 15.06.2016 v 20:40 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 805x

Batátový dip

Keď neviete ako na špargľu či stonkový zeler, urobte si k nej napríklad takýto netradičný dip... Ingrediencie:1 stredne veľký batát - uvarený a rozmixovaný100 g prírodného syra+/- 2 chili papričky -nadrobno nakrájané2 PL rajčinového pretlaku2 strúčiky cesnaku - prelisovanéhomorská soľPostup:Všetky ingrediencie navzájom dôkladne premiešame a podávame.Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB. Celý článok ›


Čatní z červenej repy

Publikované 11.06.2016 v 12:29 v kategórii PRÍLOHY, prečítané: 763x

Čatní z červenej repy

Chutney by malo obsahovať sladkastú, kyslú, ale aj pikantnú zložku. Toto repné všetky požiadavky spĺňa. Je skvelé k zrelým syrom a paštétam. Ingrediencie:3 stredne veľké cibule - nakrájané nadrobno3 stredne veľké repy - uvarené, olúpané a nakrájané na kocky3 PL tmavého balzamikového octa+/-1 PL surového trstinového cukru+/- 3 chili papričky+/- 3 strúčiky cesnaku - prelisovanéhoolivový olejsoľPostup:Na menšom množstve olivového oleja orestujeme cibuľu do… Celý článok ›


Baklažán s mozzarellou a rajčinami

Publikované 09.06.2016 v 19:57 v kategórii Z kontaktného grilu, prečítané: 621x

Baklažán s mozzarellou a rajčinami

Skvelé letné jedlo k dobre vychladenému vínu... Ingrediencie:1 baklažán2 - 3 väčšie rajčiny2 - 3 strúčiky cesnakučierne korenie - čerstvo mletémozzarellaparmezánPostup:Baklažán olúpeme (v tomto prípade je to vhodnejšie), nakrájame  na  kolieska,osolíme, okoreníme a  vložíme  do  rozohriateho grilu. S tepelnou úpravou  bu-deme opatrnejší.  Keď sa na baklažáne  objaví zlatistý vzor z grilu,  vyberieme ho a položíme na plech.V medzičase zapneme gril v… Celý článok ›


Jahodová zmrzlina

Publikované 04.06.2016 v 21:55 v kategórii PRE DETI, prečítané: 525x

Jahodová zmrzlina

Do tretice s rovnakými surovinami. Ide to aj bez zmrzlinovača, len si na ňu o niečo dlhšie počkáte... Ingrediencie:1 banán+/- 15 jahôd2 lyžice jogurtu2 lyžičky mletých mandlíPostup:Všetky ingrediencie  dôkladne  rozmixujeme.  Zmes  prelejeme  do  nádobya vložíme do mrazničky. Asi po 45 minútach premiešame a vrátime do mraz-ničky. Každých 30 - 40 minút znova premiešame. Po 3 - 4 hodinách by malabyť zmrzlina hotová.Poznámka:Ak chcete pracovať so… Celý článok ›


Marhuľový nanuk

Publikované 02.06.2016 v 19:00 v kategórii PRE DETI, prečítané: 727x

Marhuľový nanuk

Stačia tri suroviny! Nanuk, ktorý chutí každému, kto má rád kokosové mlieko. Navyše je vhodný aj pre vegánov... Ingrediencie:150 g kokosového mlieka150 g marhúľ+/- 2 lyžičky javorového sirupuPostup:Rozmixujeme, nalejeme do formičiek a vložíme do mrazničky. Potom užzostáva len netrpezlivo čakať na výsledok.Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB. Celý článok ›


Jahodový koktail

Publikované 01.06.2016 v 10:45 v kategórii PRE DETI, prečítané: 501x

Jahodový koktail

Rovnaké ingrediencie ako v banánovom nanuku, len pomer surovín sa posunul smerom k jahodám. Ingrediencie:1 banán+/- 8 jahôd 2 PL jogurtu2 lyžičky mletých vlašských orechov/mandlí/kešu orieškovPostup:ROZMIXOVAŤ A PODÁVAŤ☺Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB. Celý článok ›



myTaste.sk