Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Články za mesiac Jul 2016

Jablkové lievance

Publikované 27.07.2016 v 23:20 v kategórii PRE DETI, prečítané: 1004x

Jablkové lievance

Prázdninové raňajky plné jablka a škorice... Ingrediencie: 1/2 pohára celozrnnej pšeničnej múky1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva1/2 - 1 lyžička škorice2 lyžičky surového trstinového cukru1 lyžica olivového oleja2 lyžičky jogurtu1/3 lyžičky sušenej citrónovej kôry1 stredne veľké jablko - nahrubo nastrúhanéštipka soliPostup:Suché ingrediencie spojíme s mokrými. Vznikne pomerne husté cesto.Rozohrejeme panvicu potretú trochou oleja a lyžicou na ňu… Celý článok ›


Baklažánová polievka

Publikované 24.07.2016 v 16:32 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 1071x

Baklažánová polievka

Polievka, ktorá sa pripravuje takmer sama... Ingrediencie:2  stredne veľké baklažány+/- 1l kuracieho vývaru (domáceho alebo "kocku" od Alnatury)+/- 2 chilli papričky2 - 3 strúčiky cesnakuparmezánpetrženová vňaťextra panenský olivový olejmorská soľ (ak. použijeme instantný vývar, soľ vynecháme)Postup:Rúru predhrejeme na 200°C. Do umytých baklažánov  niekoľkokrát pichneme vidličkou a vložíme ich do rúry asi na 45 minút  - kým ne- zmäknú.Upečené… Celý článok ›


Portobello Burger

Publikované 24.07.2016 v 12:45 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 985x

Portobello Burger

Vegetariánska záležitosť, ktorej podľahnú aj milovníci klasických hamburgerov... Ingrediencie (pre 2 osoby):4 ks portobello šampiňónov4 strúčiiky cesnaku - prelisovanéčierne korenie - nahrubo mletéparmezán - najemno nastrúhanýolivový olejmorská soľ+ 4 žemle (alebo 8 homemade celozrnných minižemličiek)majonézašalátové listyPostup:Očistené  šampiňóny orestujeme na suchej panvici z oboch strán.Odstavíme a vnútornú  stranu  dobre potrieme zmesou… Celý článok ›


Praženica s avokádom

Publikované 14.07.2016 v 23:27 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 1566x

Praženica s avokádom

Keď máte chuť na praženicu, no nechcete to prehíňať s jej základnou surovinou... Ingrediencie /pre dve osoby/:1 zrelé avokádo2 vajcia1 cibuľa+/- 100 g čerstvého prírodného syramorská soľolivový olejPostup:Cibuľu  nakrájame  nadrobno, na  malom množstve  olivovéhooleja opečieme do sklovita, pridáme  vajcia a syr, premiešamea dochutíme soľou. Na záver pridáme potlačené avokádo.Podávame s celozrnným chlebom a rajčinami.Poznámka:Viac postrehov k receptu… Celý článok ›


Ríbezľový koláč

Publikované 13.07.2016 v 19:01 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 819x

Ríbezľový koláč

Skvelá záležitosť pre milovníkov ríbezlí. Osviežujúca, rýchla a chutná... Ingrediencie:2 hrnčeky celozrnnej pšeničnej múky1/2 hrnčeka surového trstinového cukru1 balíček vínneho kameňa - bezfosfátového prášku do pečiva3 vajcia3 PL olivového oleja250 ml smotany na šľahanieštipka soli2 - 3 hrnčeky červených ríbezlíPostup:Predhrejte rúru na 170°C.Celé vajcia šľahajte spoločne s cukrom do penista.Pridajte smotanu a olej.Preosejte múku s vínnym kameňom.… Celý článok ›


Čokoládový krém s avokádom

Publikované 05.07.2016 v 14:14 v kategórii PRE DETI, prečítané: 852x

Čokoládový krém s avokádom

Žiadna veľká neznáma, ale za pripomenutie rozhodne stojí. Deti si užijú čokoládovú chuť, hlavnú stavebnú zložku však tvorí banán a avokádo☺ Ingrediencie (pre 1 osobu):1/2 zrelého avokáda1 menší banán20 - 25 g horkej čokolády (70%)Postup:Čokoládu rozpustíme nad parou (alebo v mikrovlnnej rúre). Banán a avokádo rozmixujeme.Pridáme čokoládu a zamiešame.Podávame napr. s celozrnnými piškótami.Viac postrehov k receptu nájdete n našom FB. Celý článok ›



myTaste.sk