Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Pečená repa

Publikované 03.04.2016 v 17:54 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 282x

Keď chcete uchopiť repu z lepšieho konca...

Ingrediencie:
červená repa
cesnak
rozmarín
morská soľ
balzamikový ocot
olivový olej


Postup:
Repu olúpeme, nakrájame a položíme  na  papier  na  pečenie.  Pridáme  soľ,  rozmarín,
ocot,olej a cesnak. Papier zaviažeme a pri teplote  200°C  pečieme asi hodinu - kým  nie 
je repa mäkká. Kto nemá rád rozmarín, nahradí ho napríklad  tymiánom. Chuť rozmarínu 
je natoľko prenikavá, že by niekomu mohla prekážať. Naopak, jeho milovníkov určite  po-
teší. Na záver olúpeme upečený cesnak a striekneme trochou olivového oleja. 

Tip:
K repe sa výborne hodí syr - ideálne čerstvý kozí, prípadne kravský. V takejto kombinácii
máte postarané o ľahký a chutný obed či večeru. 

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk