Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Šalát z červenej repy a špenátu

Publikované 03.04.2016 v 16:23 v kategórii ŠALÁTY, prečítané: 320x

Šalát, v ktorom mimoriadne dobre funguje červená repa v surovom stave. Stačí ju najemno nastrúhať a dobre dochutiť.

Ingrediencie:
3 stredne veľké buľvy červenej repy
3 hrste mladých špenátových listov (alebo mladých repných lístkov)

Na vinaigrette:
3 PL olivového oleja
1 PL tmavého balzamikového octa
1 lyžička (zarovnaná) morskej soli
1 lyžička medu
2 strúčiky cesnaku


Postup:
Repu olúpeme a nastrúhame na "rezance", Elegantnejší (ale zdĺhavejší) spôsob
je vytvoriť škrabkou na zeleninu tenké prúžky.
Suroviny na vinaigrette dobre vyšľaháme a spojíme s repou. Pokojne to môžeme
urobiť s niekoľkohodinovým predstihom. Marinovaná  repa bude mať výraznejšiu
chuť. Tesne pred podávaním pridáme špenátové alebo repné listy.

Náš tip:
Skúste pridať na tenké kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Alebo urobte zo šalátu
part pre jednu surovinu, a to repu.  V  tom prípade je však  treba  množstvo  repy
a vinaigrette zdvojnásobiť.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk