Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Tvarohové buchty s olejom

Publikované 02.04.2016 v 21:26 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 339x

Ideálny recept, keď zabudnete kúpiť vajíčka. Žĺtky sme do nich síce dodali, ale len prostredníctvom majonézy. Zemiak a olej im spoločne s tvarohom dodali šťavnatosť a vláčnosť.

Ingrediencie:
+/- 400 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej
+/- 200 ml vlažného mlieka
 3 PL oleja
2 PL majonézy
4 PL surového trstinového cukru
1 menší v šupke uvarený zemiak - najemno postrúhaný
20 g droždia
kúsok masla 
trocha soli
pomarančová kôra (môže byť aj citrónová)
práškový cukor s vanilkou - na záverečný posyp

Náplň:
500 g tvarohu (nie krémového)
2 PL (prípadne viac) surového trstinového cukru
1 PL vanilkového pudingu (my sme použili od Alnatury - s pravou vanilkou)

Postup:
Z droždia, časti mlieka a lyžice  múky urobíme  kvások.  Keď je vykysnutý,  pridáme
trstinový cukor, múku, zemiak, pomarančovú kôru, soľ a olej + majonézu.  Dôkladne
vypracujeme. Ak je cesto riedke, pridáme múku. Opäť sa riadime konzistenciou ces-
ta, nie len nastavenou gramážou. Môže na ňu vplývať aj voda obsiahnutá v zemiaku.
Cesto má byť nelepivé a elastické.
Necháme ho vykysnúť. Keď je vykysnuté, jednoducho si z neho odtŕhame primerane
veľké kúsky, ktoré plníme tvarohom zmiešaným s pudingovým práškom alebo škro-
bovou múčkou.
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi dvadsať minút. Ešte teplé potrieme maslom
a neodpustíme si ani biely vanilkový posyp. Keď ho však vynecháme, nič sa nestane☺


Komentáre

Celkom 2 komentáre

  • An 03.04.2016 v 20:57 Určite skúsim


  • Anonymný 04.04.2016 v 17:17 Tak držím palce☺


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk