Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Špagety s omáčkou z pečenej zeleniny

Publikované 06.04.2016 v 17:55 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 313x

Opäť raz rýchla "pasta". Pravda, treba na ňu myslieť s náskokom a dať si dopredu upiecť zeleninu. Odmenou budú nenápadne vyzerajúce špagety obalené skvelou omáčkou.

Ingrediencie:
celozrnné špagety
1 kg zrelých rajčín
1 väčšia kápia
1 stredne veľká červená cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku - nasekaného na kúsky
chilli papričky
balzamikový ocot
olivový olej
tymián - ideálne čerstvý
morská soľ
parmezán

Postup:
Na plech vyložený papierom na pečenie položíme na polovice prekrojené rajčiny -
dužinou hore,  celú  kápiu, cibuľu nakrájanú na väčšie kusy,  cesnak a chilli podľa
vlastného uváženia.  Posypeme  tymiánom, osolíme a  pokvapkáme  balzamikom  
a olivovým olejom. Pri teplote 200°C pečieme asi pol hodiny, podľa potreby aj dlh-
šie. 
Špagety uvaríme al dente.  Odložíme si z nich trochu  vody na zriedenie  omáčky.
Rajčiny a papriku po upečení olúpeme a spoločne s ostatnou  zeleninou  rozmixu-
jeme. Ak je zmes veľmi hustá, zriedime ju vodou zo špagiet. 
Špagety dôkladne premiešame so vzniknutou omáčkou.  Posypeme ich parmezá-
nom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.


Komentáre

Celkom 2 komentáre

  • An 06.04.2016 v 19:55 Mňam vyskúšam milujem špagety


  • zdravevarenie.infoblog.sk 06.04.2016 v 21:11 Špagety nikdy nesklamú☺


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk