Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Ríbezľový koláč

Publikované 13.07.2016 v 19:01 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 816x

Skvelá záležitosť pre milovníkov ríbezlí. Osviežujúca, rýchla a chutná...

Ingrediencie:
2 hrnčeky celozrnnej pšeničnej múky
1/2 hrnčeka surového trstinového cukru
1 balíček vínneho kameňa - bezfosfátového prášku do pečiva
3 vajcia
3 PL olivového oleja
250 ml smotany na šľahanie
štipka soli
2 - 3 hrnčeky červených ríbezlí

Postup:
Predhrejte rúru na 170°C.
Celé vajcia šľahajte spoločne s cukrom do penista.
Pridajte smotanu a olej.
Preosejte múku s vínnym kameňom. Pridajte štipku soli.
Spojte zmes suchých a mokrých ingrediencií.
Vylejte na plech  vyložený  papierom na pečenie a posypte
ríbezľami. Pečte zhruba 20 minút (kým nie je povrch cesta  
zlatistý.  

Poznámka:
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk