Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Portobello Burger

Publikované 24.07.2016 v 12:45 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 963x

Vegetariánska záležitosť, ktorej podľahnú aj milovníci klasických hamburgerov...

Ingrediencie (pre 2 osoby):
4 ks portobello šampiňónov
4 strúčiiky cesnaku - prelisované
čierne korenie - nahrubo mleté
parmezán - najemno nastrúhaný
olivový olej
morská soľ

+ 4 žemle (alebo 8 homemade celozrnných minižemličiek)
majonéza
šalátové listy

Postup:
Očistené  šampiňóny orestujeme na suchej panvici z oboch strán.
Odstavíme a vnútornú  stranu  dobre potrieme zmesou olivového
oleja a cesnaku.  Osolíme, okoreníme a posypeme  trochou  par-
mezánu. 
Asi na dve - tri minúty vložíme  ochutenou stranou nahor pod gril.

Žemle  prekrojíme, opečieme, necháme mierne vychladnúť a  po-
trieme  malým  množstvom majonézy.  Na spodnú časť položíme
pripravené  portobello,  niekoľko  čerstvých šalátových listov pod-
ľa  vlastného  výberu, prikryjeme druhou časťou žemle a podáva-
me. 

Viac informácií k receptu nájdete na našom FB.




Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk