Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Baklažánová polievka

Publikované 24.07.2016 v 16:32 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 1058x

Polievka, ktorá sa pripravuje takmer sama...

Ingrediencie:
2  stredne veľké baklažány
+/- 1l kuracieho vývaru (domáceho alebo "kocku" od Alnatury)
+/- 2 chilli papričky
2 - 3 strúčiky cesnaku
parmezán
petrženová vňať
extra panenský olivový olej
morská soľ (ak. použijeme instantný vývar, soľ vynecháme)

Postup:
Rúru predhrejeme na 200°C. Do umytých baklažánov  niekoľkokrát 
pichneme vidličkou a vložíme ich do rúry asi na 45 minút  - kým ne- 
zmäknú.
Upečené  baklažány olúpeme,  nakrájame na väčšie kusy,  vložíme
do hrnca, zalejeme vývarom a krátko povaríme.  Pridáme prelisova-
ný cesnak a chilli papričky. Rozmixujjeme tyčovým mixérom a podľa
chute pridáme najemno nastrúhaný parmezán.
Podávaame posypané  čertvou petržlenovou vňaťou, olivovým  ole-
jom či parmezánom. 

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk