Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Baklažán s mozzarellou a rajčinami

Publikované 09.06.2016 v 19:57 v kategórii Z kontaktného grilu, prečítané: 621x

Skvelé letné jedlo k dobre vychladenému vínu...

Ingrediencie:
1 baklažán
2 - 3 väčšie rajčiny
2 - 3 strúčiky cesnaku
čierne korenie - čerstvo mleté
mozzarella
parmezán

Postup:
Baklažán olúpeme (v tomto prípade je to vhodnejšie), nakrájame  na  kolieska,
osolíme, okoreníme a  vložíme  do  rozohriateho grilu. S tepelnou úpravou  bu-
deme opatrnejší.  Keď sa na baklažáne  objaví zlatistý vzor z grilu,  vyberieme 
ho a položíme na plech.
V medzičase zapneme gril v rúre. Rajčiny a mozzarellu nakrájame na kolieska
a parmezán nastrúhame - ideálne najemno. 
Na každý kúsok baklažánu rozotrieme malé množstvo cesnaku. Potom už len
vrstvíme rajčinu, mozzarellu a parmezán. Vďaka parmezánu už netreba pridá-
vať soľ. 
Zhruba na dve - tri minúty vložíme pod gril,  ktorý za nás celé dielo elegantne
dokončí☺

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk