Zeleninové kari
Publikované 14.12.2015 v 20:22 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 383x
Príjemne prehreje a príprava nezaberie veľa času.
Termín "kari" však berme s rezervou pre voľnejšiu
interpretáciu:)

Ingrediencie:
1 cibuľa
1 väčší strúčik cesnaku
5 (+/-) stredne veľkých zemiakov
1 menší karfiol
1 šálka kvalitného mrazeného hrachu
2 lyžice rajčinového pretlaku
červená kari pasta (podľa odvahy)
zázvor
kokosové mlieko
soľ
Postup:
Na troche olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme
cibuľu, zemiaky, soľ, kari pastu a rajčinový pretlak. Premiešame a zaleje-
me trochou vody. Varíme, kým zemiaky mierne nezmäknú. Potom pridáme
na kúsky nakrájaný karfiol.
Keď je zelenina mäkká, ochutíme ju strúhaným zázvorom a cesnakom. Za-
lejeme kokosovým mliekom a ešte trochu prehrejeme.
Podávame s ryžou, prípadne bulgurom. Chutí však aj s cuketovými plac-
kami, ako sme zistili náhodným testovaním:)
Poznámka:
Veľmi dôležité je záverečné dochutenie. V zásade platí, že čím je pokrm os-
trejší, tým je chutnejší. Ľudia, ktorí ostré jedlá nevyhľadávajú, kari (alebo
pseudokari) s veľkou pravdepodobnosťou pripravovať nebudú. Viac kari
pasty, prípadne pridaná chilli paprička, viac zázvoru, to všetko vo výsledku
prinesie toľko výrazných chutí, že budete mať potrebu skúmať ich zlúčenie
s kokosovým mliekom tak dlho, kým nevyprázdnite hrniec...
Komentáre
Celkom 0 kometárov