Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Zeleninové kari

Publikované 14.12.2015 v 20:22 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 383x

Príjemne prehreje a príprava nezaberie veľa času. Termín "kari" však berme s rezervou pre voľnejšiu interpretáciu:)

Ingrediencie:
1 cibuľa
1 väčší strúčik cesnaku
5 (+/-) stredne veľkých zemiakov
1 menší karfiol
1 šálka kvalitného mrazeného hrachu
2 lyžice rajčinového pretlaku
červená kari pasta (podľa odvahy)
zázvor
kokosové mlieko 
soľ

Postup:
Na troche olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme
cibuľu, zemiaky, soľ, kari pastu  a  rajčinový pretlak.  Premiešame a zaleje-
me trochou vody. Varíme, kým zemiaky mierne nezmäknú. Potom pridáme 
na kúsky nakrájaný karfiol. 
Keď je zelenina mäkká, ochutíme ju strúhaným zázvorom a cesnakom. Za-
lejeme kokosovým mliekom a ešte trochu prehrejeme. 

Podávame s ryžou, prípadne bulgurom.  Chutí  však aj s cuketovými   plac-
kami, ako sme zistili náhodným testovaním:)

Poznámka:
Veľmi dôležité je záverečné dochutenie. V zásade platí, že čím je pokrm os-
trejší,  tým  je  chutnejší.  Ľudia,  ktorí ostré jedlá nevyhľadávajú, kari (alebo 
pseudokari)  s  veľkou  pravdepodobnosťou  pripravovať  nebudú.  Viac kari
pasty, prípadne pridaná chilli paprička, viac zázvoru, to  všetko  vo výsledku 
prinesie toľko výrazných chutí,  že  budete mať potrebu skúmať ich zlúčenie 
s kokosovým mliekom tak dlho, kým nevyprázdnite hrniec...

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk