Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Závin s jablkami a hroznom

Publikované 10.02.2016 v 21:48 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 283x

Chrumkavý závin z celozrnnej imitácie ťahaného cesta so šťavnatou náplňou z jabĺk a čerstvého hrozna. /Foto je len ilustračné. Konkrétny závin sme totiž zdokumentovať nestihli☺/
Ingrediencie:
170 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej
40 g oleja
80 ml vlažnej vody
1 menšie vajce
1 lyžička octa
maslo na potretie závinu
práškový cukor s vanilkou na posyp
štipka soli

Náplň:
Neolúpané nastrúhané jablká (treba ostré strúhadlo)
čerstvé hrozno - prekrojené aspoň na polovicu
celozrnná múka s mletými mandľami (absorbuje prebytočnú ovocnú šťavu)
škorica

Postup:
Všetky  ingrediencie dôkladne premiešame. Čím dlhšie sa cestu budeme venovať,
tým lepšie sa s ním bude neskôr pracovať. Pri celozrnnej múke s nižším obsahom
lepku  nebude  výsledok  nikdy dokonalý.  Cesto, cez ktoré sa dá čítať, s touto mú-
kou nikdy nezískame. Napriek tomu stojí za pozornosť.
Po starostlivom vypracovaní položíme cesto pod nahriaty hrniec a necháme ho tam
asi pol hodiny odpočívať. Po tejto procedúre vypracujeme cesto dlaňami. Poťahuje-
me ho od stredu ku koncom. Hrubé okraje obrežeme. 
Naplníme, potrieme rozpusteným  maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 
30 - 40 minút. Počas pečenie ešte minimálne 1x zopakujeme potretie maslom.

Náš tip:
Závin je výborný aj s tvarohovou náplňou, do ktorej sa opäť pridá čerstvé hrozno + 
citrónová kôra, vajce a cukor s vanilkou. O maku s višňami nehovoriac...



Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk