Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Zapečený sendvič s baklažánom a mozzarellou

Publikované 12.05.2016 v 23:41 v kategórii Z kontaktného grilu, prečítané: 391x

Sendvičov nie je nikdy dosť. A o tých zapečených to platí dvojnásobne. Keď ich naplníme s rozumom, nemusíme si ich až tak veľmi vyčítať☺

Ingrediencie:
celozrnný toastový chlieb
mozzarella
parmezán - najemno nastrúhaný
baklažán
jarná cibuľka
sušený cesnak
čierne korenie - čerstvo pomleté
zrelé rajčiny

Postup:
Rozohrejeme gril. Baklažán olúpeme a nakrájame na kolieska (nie je nutné
nechať ho "vypotiť"). Kolieska  osolíme,  okoreníme,  ochutíme  práškovým
cesnakom a vložíme do grilu. Občas skontrolujeme, aby sa nespálili.
Keď je baklažán dostatočne mäkký, odložíme ho bokom.
Medzi dva plátky toastového chleba vložíme mozzarellu  a  rovnomerne  ju 
zasypeme parmezánom. Na syrovú vrstvu položíme plátky baklažánu a jar-
nú cibuľku pokrájanú na kolieska. 
Pomer a množstvo  jednotlivých  zložiek  náplne je na vás.  Len to netreba 
preháňať s mozzarellou, ktorá by mohla zbytočne vytekať von.

Najlepšou prílohou sú dobré zrelé rajčiny.

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk