Zapečený sendvič s baklažánom a mozzarellou
Publikované 12.05.2016 v 23:41 v kategórii Z kontaktného grilu, prečítané: 464x
Sendvičov nie je nikdy dosť. A o tých zapečených to platí dvojnásobne. Keď ich naplníme s rozumom, nemusíme si ich až tak veľmi vyčítať☺

Ingrediencie:
celozrnný toastový chlieb
mozzarella
parmezán - najemno nastrúhaný
baklažán
jarná cibuľka
sušený cesnak
čierne korenie - čerstvo pomleté
zrelé rajčiny
Postup:
Rozohrejeme gril. Baklažán olúpeme a nakrájame na kolieska (nie je nutné
nechať ho "vypotiť"). Kolieska osolíme, okoreníme, ochutíme práškovým
cesnakom a vložíme do grilu. Občas skontrolujeme, aby sa nespálili.
Keď je baklažán dostatočne mäkký, odložíme ho bokom.
Medzi dva plátky toastového chleba vložíme mozzarellu a rovnomerne ju
zasypeme parmezánom. Na syrovú vrstvu položíme plátky baklažánu a jar-
nú cibuľku pokrájanú na kolieska.
Pomer a množstvo jednotlivých zložiek náplne je na vás. Len to netreba
preháňať s mozzarellou, ktorá by mohla zbytočne vytekať von.
Najlepšou prílohou sú dobré zrelé rajčiny.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov