Zapečené müsli - základné
Publikované 10.03.2016 v 22:47 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 386x
Asi najjednoduchšie, aké sa v domácich podmienkach podarí
spáchať. Chce to len zamiešať pár surovín a vychytať správnu
konzistenciu. Nie je presladené, preto k nemu môžete veselo
pridávať sladké ovocie bez toho, aby sa vám potom krivili ústa.
Dobre sa kombinuje s čerstvým hroznom, hruškami, prípadne
jahodami. Alebo všetkým súčasne. Ľanové semienka, chia či
orechy sú samozrejmosťou, ktorú by mohol sprevádzať napr. jogurt.

Ingrediencie/orientačné množstvá:
500 g ovsených vločiek
6 PL medu/javorového sirupu
5 PL olivového oleja
štava z dvoch pomarančov
štipka soli
Postup:
Pomarančovú šťavu mierne zohrejeme a rozpustíme v nej med. Pridáme olej,
štipku soli a premiešame s vločkami. Zmes by mala pripomínať mrveničku.
Ak je veľmi sypká, pridáme trochu vody, prípadne medu/sirupu. Rozvrstvíme ju
na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 180°C pečieme
asi pol hodiny. Počas pečenia občas premiešame. Vo finále by mala byť pevná
a chrumkavá.
Komentáre
Celkom 0 kometárov