Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Zapečené müsli - základné

Publikované 10.03.2016 v 22:47 v kategórii RAŇAJKY, prečítané: 386x

Asi najjednoduchšie, aké sa v domácich podmienkach podarí spáchať. Chce to len zamiešať pár surovín a vychytať správnu konzistenciu. Nie je presladené, preto k nemu môžete veselo pridávať sladké ovocie bez toho, aby sa vám potom krivili ústa. Dobre sa kombinuje s čerstvým hroznom, hruškami, prípadne jahodami. Alebo všetkým súčasne. Ľanové semienka, chia či orechy sú samozrejmosťou, ktorú by mohol sprevádzať napr. jogurt.

Ingrediencie/orientačné množstvá:
500 g ovsených vločiek
6 PL medu/javorového sirupu
5 PL olivového oleja
štava z dvoch pomarančov
štipka soli


Postup:
Pomarančovú šťavu mierne zohrejeme a rozpustíme v nej med.  Pridáme olej,
štipku soli a premiešame s vločkami. Zmes by mala pripomínať mrveničku. 
Ak je veľmi sypká, pridáme trochu vody, prípadne medu/sirupu. Rozvrstvíme ju
na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre predhriatej na  180°C pečieme 
asi pol hodiny. Počas pečenia občas premiešame. Vo finále by mala byť pevná 
a chrumkavá.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk