Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Veľkonočné vajíčka

Publikované 25.03.2016 v 19:24 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 313x

Na kostrbaté vajíčka s kúskami čokolády sme použili cesto, ktoré už poznáte z našich kakaových keksov. Svetlejšie vajíčka obsahujú arašidové maslo, ktoré v nich zaregistrujete už po prvom zahryznutí...

Ingrediencie na kakaové vajíčka:
1/2 pohára ovsených vločiek 
1 pohár celozrnnej pšeničnej múky
1/2 pohára surového trstinového cukru
1 čajová lyžička sódy
2 PL mletých orechov (vlašských/lieskových)
2 PL kakaa
1 vajce
2 polievkové lyžice zmäknutého masla
1 kvalitná horká čokoláda
štipka soli

Postup:
Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme vajce a maslo a na záver spojíme
s nadrobno nakrájanou čokoládou. Tentokrát tvarujeme tenšie keksy a v menších
odstupoch ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme v rúre pre-
dhriatej na 170°C asi 14 minút.

Ingrediencie na arašidové vajíčka:
1/2 pohára ovsených vločiek
1 pohár celozrnnej pšeničnej múky
1/2 pohára surového trstinového cukru
1 čajová lyžička sódy
1vajce
2 PL arašidového masla
štipka soli

Postup:
Aj v tomto prípade postupujeme rovnako. Ak je arašidové maslo hustejšie, tro-
chu ho zohrejeme. Bude sa s ním lepšie pracovať lepšie. 
Ak je cesto veľmi pevné, zjemníme ho trochou bežného masla...


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk