Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Tvarohové knedličky s jahodami

Publikované 20.03.2016 v 12:28 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 397x

Tradičné, chutné, a pritom také rýchle...

Ingrediencie:
250 g tvarohu - nemal by byť hrudkovitý, ale ani odtučnený a krémový
210 g celozrnnej pšeničnej múky
50 g špaldovej krupice
5O g surového trstinového cukru
1 lyžička vínneho kameňa
50 g masla
štipka soli

Na náplň:
jahody, prípadne iné ovocie


Postup:
Do  múky a krupice  vmiešame vínny kameň a soľ.  Maslo a cukor vyšľaháme do peny.
Spojíme s tvarohom a múčnou  zmesou.  Podľa potreby pridáme múku. Cesto by malo
byť pevné.  Vytvarujeme z neho valček, z ktorého budeme odkrajovať kúsky primerané
veľkosti ovocia. Ovocie cestom dôkladne obalíme. 
Necháme zovrieť vodu.  Knedličky varíme približne päť minút.  Keď sa odrazia odo dna
a vyplávajú hore, je to jasný signál, že ich môžeme považovať za hotové.Vyberieme ich 
z hrnca, polejeme trochou rozpusteného  masla a použijeme obľúbenú  posýpku.  V na-
šom prípade je to kakao zmiešané s cukrom a vanilkou.   Vhodná je aj škorica,  orechy, 
strúhaný perník.  Niekto  pre  zmenu aj v posýpke  rád zopakuje tvaroh,  niekomu chutí 
opečená strúhanka. Fantázii a chuťovým vzťahom sa medze nekladú...

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk