Tvarohové knedličky s jahodami
Publikované 20.03.2016 v 12:28 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 397x
Tradičné, chutné, a pritom také rýchle...

250 g tvarohu - nemal by byť hrudkovitý, ale ani odtučnený a krémový
210 g celozrnnej pšeničnej múky
50 g špaldovej krupice
5O g surového trstinového cukru
1 lyžička vínneho kameňa
50 g masla
štipka soli
Na náplň:
jahody, prípadne iné ovocie
Do múky a krupice vmiešame vínny kameň a soľ. Maslo a cukor vyšľaháme do peny.
Spojíme s tvarohom a múčnou zmesou. Podľa potreby pridáme múku. Cesto by malo
byť pevné. Vytvarujeme z neho valček, z ktorého budeme odkrajovať kúsky primerané
veľkosti ovocia. Ovocie cestom dôkladne obalíme.
Necháme zovrieť vodu. Knedličky varíme približne päť minút. Keď sa odrazia odo dna
a vyplávajú hore, je to jasný signál, že ich môžeme považovať za hotové.Vyberieme ich
z hrnca, polejeme trochou rozpusteného masla a použijeme obľúbenú posýpku. V na-
šom prípade je to kakao zmiešané s cukrom a vanilkou. Vhodná je aj škorica, orechy,
strúhaný perník. Niekto pre zmenu aj v posýpke rád zopakuje tvaroh, niekomu chutí
opečená strúhanka. Fantázii a chuťovým vzťahom sa medze nekladú...
Komentáre
Celkom 0 kometárov