Tvarohové buchty s olejom
Publikované 02.04.2016 v 21:26 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 407x
Ideálny recept, keď zabudnete kúpiť vajíčka. Žĺtky sme do nich síce dodali, ale len prostredníctvom majonézy. Zemiak a olej im spoločne s tvarohom dodali šťavnatosť a vláčnosť.

Ingrediencie:
+/- 400 g celozrnnej pšeničnej múky - jemne mletej
+/- 200 ml vlažného mlieka
3 PL oleja
2 PL majonézy
4 PL surového trstinového cukru
1 menší v šupke uvarený zemiak - najemno postrúhaný
20 g droždia
kúsok masla
trocha soli
pomarančová kôra (môže byť aj citrónová)
práškový cukor s vanilkou - na záverečný posyp
Náplň:
500 g tvarohu (nie krémového)
2 PL (prípadne viac) surového trstinového cukru
1 PL vanilkového pudingu (my sme použili od Alnatury - s pravou vanilkou)
Postup:
Z droždia, časti mlieka a lyžice múky urobíme kvások. Keď je vykysnutý, pridáme
trstinový cukor, múku, zemiak, pomarančovú kôru, soľ a olej + majonézu. Dôkladne
vypracujeme. Ak je cesto riedke, pridáme múku. Opäť sa riadime konzistenciou ces-
ta, nie len nastavenou gramážou. Môže na ňu vplývať aj voda obsiahnutá v zemiaku.
Cesto má byť nelepivé a elastické.
Necháme ho vykysnúť. Keď je vykysnuté, jednoducho si z neho odtŕhame primerane
veľké kúsky, ktoré plníme tvarohom zmiešaným s pudingovým práškom alebo škro-
bovou múčkou.
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi dvadsať minút. Ešte teplé potrieme maslom
a neodpustíme si ani biely vanilkový posyp. Keď ho však vynecháme, nič sa nestane☺
Komentáre
Celkom 2 komentáre
An 03.04.2016 v 20:57 Určite skúsim
Anonymný 04.04.2016 v 17:17 Tak držím palce☺