Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Tvarohové buchty

Publikované 01.01.2016 v 01:42 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 255x

Ide o sladké pečivo určené k bežnej konzumácii, preto sa nebudeme zaoberať tým, aké by asi bolo z inej múky. Je to opäť alternatíva k výsostne nezdravým produktom z bielej múky a cukru. Šťavnatá tvarohová náplň krásne zvlhčí aj pevnejšie štrukturované cesto.

Ingrediencie:

500 g celoznnej pšeničnej múky
120 g surového trstinového cukru
250 ml mlieka
20 g kvasníc
70 g masla
štipka soli

Náplň:
250 g tvarohu
1 vajce
2 polievkové lyžice surového trstinového cukru
kôra z 1 citrónu v bio kvalite (sušenej citrónovej kôry)


Postup:
Z kvasníc zmiešaných s časťou cukru, mlieka a trochou múky vyrobíme kvások. Nie-
koľko minút  ho  necháme  v  teple kysnúť.  Keď je kvások vykysnutý, pridáme doňho 
žĺtky, múku, zvyšný cukor a soľ. Dôkladne prepracujeme. Na záver postupne pridáva-
me rozpustené maslo (vlažné). Necháme kysnúť.Asi po hodine cesto vyvaľkáme, roz-
delíme  na  niekoľko častí a bohato  plníme tvarohovou náplňou.  Komu v nej chýbajú 
hrozienka, pokojne ich môže pridať.

Buchty kladieme na pekáč a nezabudneme ich potrieť maslom,aby sa k sebe nelepili. 
Po upečení je možné znova ich potrieť maslom a "zasnežiť" trochou vanilkového cuk-
ru (práškový cukor + vanilka).

Pečieme v horkovzdušnej rúre vyhriatej na 180º C asi 15-20 minút.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk