Tvarohové buchty
Publikované 01.01.2016 v 01:42 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 306x
Ide o sladké pečivo určené k bežnej konzumácii, preto sa
nebudeme zaoberať tým, aké by asi bolo z inej múky. Je to
opäť alternatíva k výsostne nezdravým produktom z bielej
múky a cukru. Šťavnatá tvarohová náplň krásne zvlhčí aj
pevnejšie štrukturované cesto.

Ingrediencie:
120 g surového trstinového cukru
250 ml mlieka
20 g kvasníc
70 g masla
štipka soli
Náplň:
250 g tvarohu
1 vajce
2 polievkové lyžice surového trstinového cukru
kôra z 1 citrónu v bio kvalite (sušenej citrónovej kôry)
Postup:
Z kvasníc zmiešaných s časťou cukru, mlieka a trochou múky vyrobíme kvások. Nie-
koľko minút ho necháme v teple kysnúť. Keď je kvások vykysnutý, pridáme doňho
žĺtky, múku, zvyšný cukor a soľ. Dôkladne prepracujeme. Na záver postupne pridáva-
me rozpustené maslo (vlažné). Necháme kysnúť.Asi po hodine cesto vyvaľkáme, roz-
delíme na niekoľko častí a bohato plníme tvarohovou náplňou. Komu v nej chýbajú
hrozienka, pokojne ich môže pridať.
Buchty kladieme na pekáč a nezabudneme ich potrieť maslom,aby sa k sebe nelepili.
Po upečení je možné znova ich potrieť maslom a "zasnežiť" trochou vanilkového cuk-
ru (práškový cukor + vanilka).
Pečieme v horkovzdušnej rúre vyhriatej na 180º C asi 15-20 minút.
Komentáre
Celkom 0 kometárov