Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Tuniaková nátierka

Publikované 06.12.2015 v 18:53 v kategórii OBEDY DO PRÁCE, prečítané: 414x

Veľmi jednoduchá záležitosť založená na kvalitných surovinách. Výborná s celozrnným kváskovým chlebom.

Ingrediencie:
(Množstvo pre 2 osoby)
120 g neochuteného prírodného syra
3 x 80 g (=240 g) tuniaka v olivovom oleji
1 menšia nadrobno nakrájaná cibuľa
pažítková alebo petržlenová vňať
kapary


Postup:
Všetky ingrediencie (vrátane olivového oleja) spojíme tak, aby vytvorili kompaktnú 
zmes. Kapary môžeme pred vmiešaním do zmesi nakrájať. Práve ony dodajú nátierke 
netradičný chuťový bonus.
Skvelá nielen ako obed do práce, ale aj ako pokrm pre ktorúkoľvek dennú hodinu. 

Poznámka:
Do práce (ako vždy) zvážime použitie cibule a pažítky.

Náš tip:
Trochu zložitejší postup prinesie o niečo zaujímavejší efekt. K surovinám z predchádzajú-
ceho receptu pridáme len jeden stredne veľký varený batát, samozrejme olúpaný a potla-
čený (nastrúhaný). Cibuľu tentokrát orestujeme na panvici a po vychladnutí ju primiešame 
do nátierky.V tejto forme ju podávame okamžite. Chceme využiť chrumkavosť cibule, ktorá 
dáva nátierke číslo jeden celkom nový rozmer.
Výborne si rozumie so suchým bielym vínom a už zmieneným kváskovým chlebom.

Komentáre

Celkom 2 komentáre

  • Mlsoun 17.01.2016 v 15:04 Tak toto som jedol. Je to skvelá pomazánka!!


  • rohlik 18.01.2016 v 20:34 t0 byt v3l1c3 D0br3


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk