Tuniaková nátierka
Publikované 06.12.2015 v 18:53 v kategórii OBEDY DO PRÁCE, prečítané: 414x
Veľmi jednoduchá záležitosť založená na kvalitných
surovinách.
Výborná s celozrnným kváskovým chlebom.

(Množstvo pre 2 osoby)
120 g neochuteného prírodného syra
3 x 80 g (=240 g) tuniaka v olivovom oleji
1 menšia nadrobno nakrájaná cibuľa
pažítková alebo petržlenová vňať
kapary
Postup:
Všetky ingrediencie (vrátane olivového oleja) spojíme tak, aby vytvorili kompaktnú
zmes. Kapary môžeme pred vmiešaním do zmesi nakrájať. Práve ony dodajú nátierke
netradičný chuťový bonus.
Skvelá nielen ako obed do práce, ale aj ako pokrm pre ktorúkoľvek dennú hodinu.
Poznámka:
Do práce (ako vždy) zvážime použitie cibule a pažítky.
Náš tip:
Trochu zložitejší postup prinesie o niečo zaujímavejší efekt. K surovinám z predchádzajú-
ceho receptu pridáme len jeden stredne veľký varený batát, samozrejme olúpaný a potla-
čený (nastrúhaný). Cibuľu tentokrát orestujeme na panvici a po vychladnutí ju primiešame
do nátierky.V tejto forme ju podávame okamžite. Chceme využiť chrumkavosť cibule, ktorá
dáva nátierke číslo jeden celkom nový rozmer.
Výborne si rozumie so suchým bielym vínom a už zmieneným kváskovým chlebom.
Komentáre
Celkom 2 komentáre
Mlsoun 17.01.2016 v 15:04 Tak toto som jedol. Je to skvelá pomazánka!!
rohlik 18.01.2016 v 20:34 t0 byt v3l1c3 D0br3