Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Takmer bolonské ragú

Publikované 17.03.2016 v 20:44 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 305x

Do RAGÚ BOLOGNESE sa používa zmes hovädzieho a bravčového mäsa. My sme použili len hovädzie, čo je neodpustiteľný priestupok voči pravidlu. Mäso si podľa štandardu pobudlo "na ohni" poctivú trojhodinovku. Výsledkom síce nie je nutrične nekonfliktné jedlo, ale výborné ragú, ktoré sa dá použiť na X rôznych spôsobov. Keď si ho dáte s celozrnnými špagetami a zapijete rovnakým červeným vínom, aké pristálo v hrnci, po jednej porcii nebudete vôbec preťažení. Upozornenie: nezabíjať socialistickým šlágrom zvaným EIDAM & KETCHUP☺

Ingrediencie:
750 g hovädzieho mäsa - mletého
2 stredne veľké cibule
3 - 4 strúčiky cesnaku
2 - 3 väčšie mrkvy
1/4 menšieho zeleru
+/- 4 PL rajčinového pretlaku
hovädzí vývar/voda podľa potreby
+/- 400 ml suchého červeného vína
morská soľ
muškátový oriešok
čierne korenie - čerstvo mleté
olivový olej
---------------------------------------------
celozrnné špagety
parmezán 

Postup:
Cibuľu, nakrájame nadrobno, mrkvu a zeler nastrúhame nahrubo a spoločne
orestujeme na olivovom  oleji. Pridáme  prelisovaný cesnak.  Keď je zelenina 
dôkladne orestovaná, spojíme ju s mäsom a opäť dôkladne restujeme.
Osolíme, okoreníme, premiešame s rajčinovým pretlakom a  zalejeme vínom 
a vývarom/vodou. Množstvo vývaru/vody závisí od dĺžky tepelnej úpravy, kto-
rá by podľa tradičnej receptúry mala trvať tri hodiny.
Podávame napríklad s celozrnnými špagetami a strúhaným parmezánom.

Poznámka: 
Servírovanie by určite malo vyzerať inak ako na obrázku.  Ako je známe, ces-
toviny  by  sa vždy mali  spojiť so svojou omáčkou. Platí  to aj v prípade tohto 
ragú.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk