Takmer bolonské ragú
Publikované 17.03.2016 v 20:44 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 378x
Do RAGÚ BOLOGNESE sa používa zmes hovädzieho a
bravčového mäsa. My sme použili len hovädzie, čo je neodpustiteľný priestupok voči pravidlu. Mäso si podľa štandardu pobudlo "na ohni" poctivú trojhodinovku. Výsledkom síce nie je nutrične nekonfliktné jedlo, ale výborné
ragú, ktoré sa dá použiť na X rôznych spôsobov. Keď si ho dáte s celozrnnými špagetami a zapijete rovnakým červeným vínom, aké pristálo v hrnci, po jednej porcii nebudete vôbec preťažení.
Upozornenie: nezabíjať socialistickým šlágrom zvaným EIDAM & KETCHUP☺

Ingrediencie:
750 g hovädzieho mäsa - mletého
2 stredne veľké cibule
3 - 4 strúčiky cesnaku
2 - 3 väčšie mrkvy
1/4 menšieho zeleru
+/- 4 PL rajčinového pretlaku
hovädzí vývar/voda podľa potreby
+/- 400 ml suchého červeného vína
morská soľ
muškátový oriešok
čierne korenie - čerstvo mleté
olivový olej
---------------------------------------------
celozrnné špagety
parmezán
Cibuľu, nakrájame nadrobno, mrkvu a zeler nastrúhame nahrubo a spoločne
orestujeme na olivovom oleji. Pridáme prelisovaný cesnak. Keď je zelenina
dôkladne orestovaná, spojíme ju s mäsom a opäť dôkladne restujeme.
Osolíme, okoreníme, premiešame s rajčinovým pretlakom a zalejeme vínom
a vývarom/vodou. Množstvo vývaru/vody závisí od dĺžky tepelnej úpravy, kto-
rá by podľa tradičnej receptúry mala trvať tri hodiny.
Podávame napríklad s celozrnnými špagetami a strúhaným parmezánom.
Poznámka:
Servírovanie by určite malo vyzerať inak ako na obrázku. Ako je známe, ces-
toviny by sa vždy mali spojiť so svojou omáčkou. Platí to aj v prípade tohto
ragú.
Komentáre
Celkom 0 kometárov