Špagety s omáčkou z pečenej zeleniny
Publikované 06.04.2016 v 17:55 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 518x
Opäť raz rýchla "pasta". Pravda, treba na ňu myslieť s náskokom a dať si dopredu upiecť zeleninu. Odmenou budú nenápadne vyzerajúce špagety obalené skvelou omáčkou.

Ingrediencie:
celozrnné špagety
1 kg zrelých rajčín
1 väčšia kápia
1 stredne veľká červená cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku - nasekaného na kúsky
chilli papričky
balzamikový ocot
olivový olej
tymián - ideálne čerstvý
morská soľ
parmezán
Postup:
Na plech vyložený papierom na pečenie položíme na polovice prekrojené rajčiny -
dužinou hore, celú kápiu, cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, cesnak a chilli podľa
vlastného uváženia. Posypeme tymiánom, osolíme a pokvapkáme balzamikom
a olivovým olejom. Pri teplote 200°C pečieme asi pol hodiny, podľa potreby aj dlh-
šie.
Špagety uvaríme al dente. Odložíme si z nich trochu vody na zriedenie omáčky.
Rajčiny a papriku po upečení olúpeme a spoločne s ostatnou zeleninou rozmixu-
jeme. Ak je zmes veľmi hustá, zriedime ju vodou zo špagiet.
Špagety dôkladne premiešame so vzniknutou omáčkou. Posypeme ich parmezá-
nom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
Komentáre
Celkom 2 komentáre
An 06.04.2016 v 19:55 Mňam vyskúšam milujem špagety
zdravevarenie.infoblog.sk 06.04.2016 v 21:11 Špagety nikdy nesklamú☺