Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Šalát z koreňovej zeleniny

Publikované 08.03.2016 v 22:47 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 423x

Základ majonézy tvoria žĺtky a olej. Nič tragického, keď ju symbolicky prihodíme do šalátu, ktorý osloví aj nepriateľov zeleru...

Ingrediencie:
mrkva
zeler
cesnak
biely vínny ocot
morská soľ
trocha surového trstinového cukru (len ak nie je dostatočne sladká mrkva)
majonéza

Poznámka:
 Na 1/2 väčšej bulvy zeleru a 4 veľké mrkvy sme použili asi dve lyžice vínneho
octa,  1 a 1/2  lyžičky  morskej  soli,  lyžičku  cukru, 3 strúčiky cesnaku a  2 PL
majonézy.

Postup:
Zeleninu nastrúhame nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, vínny ocot, soľ  a 
prípadne aj cukor. Ako je uvedené vyššie, pri sladšej mrkve nie je nevyhnutné 
cukor pridávať.  Ak už prisladzujeme, rozhodne nepoužijeme med ani javorový 
sirup - tie by chuť šalátu nepríjemne prerazili.
Pred podávaním pridáme malé množstvo majonézy. Či už si mixnete svoju vla-
stnú, alebo si ju kúpite, to už je na vás.

Poznámka:
Najlepšiu kondíciu má šalát vtedy, keď je naležaný. Môžete ho podáva na ope-
čenom toaste či plátkoch grahamových rožkov, výborný je aj s ryžou.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk