Šalát z koreňovej zeleniny
Publikované 08.03.2016 v 22:47 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 610x
Základ majonézy tvoria žĺtky a olej. Nič tragického, keď ju symbolicky prihodíme do šalátu, ktorý osloví aj nepriateľov zeleru...

Ingrediencie:
mrkva
zeler
cesnak
biely vínny ocot
morská soľ
trocha surového trstinového cukru (len ak nie je dostatočne sladká mrkva)
majonéza
Poznámka:
Na 1/2 väčšej bulvy zeleru a 4 veľké mrkvy sme použili asi dve lyžice vínneho
octa, 1 a 1/2 lyžičky morskej soli, lyžičku cukru, 3 strúčiky cesnaku a 2 PL
majonézy.
Zeleninu nastrúhame nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, vínny ocot, soľ a
prípadne aj cukor. Ako je uvedené vyššie, pri sladšej mrkve nie je nevyhnutné
cukor pridávať. Ak už prisladzujeme, rozhodne nepoužijeme med ani javorový
sirup - tie by chuť šalátu nepríjemne prerazili.
Pred podávaním pridáme malé množstvo majonézy. Či už si mixnete svoju vla-
stnú, alebo si ju kúpite, to už je na vás.
Poznámka:
Najlepšiu kondíciu má šalát vtedy, keď je naležaný. Môžete ho podáva na ope-
čenom toaste či plátkoch grahamových rožkov, výborný je aj s ryžou.
Komentáre
Celkom 0 kometárov