Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Rizoto so špenátom a hrachom

Publikované 29.01.2016 v 21:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 383x

Veľmi zelené rizoto, dalo by sa povedať. Významne mu prospieva pridané prosciutto. Ak ste vegetariáni, môžete ho pokojne vynechať - o výdatný a chutný pokrm rozhodne neprídete.
Ingrediencie:
300 g ryže Arborio
1 cibuľa
2 - 3 strúžky cesnaku
150 g čerstvého špenátu
100 g mrazeného hrachu (v sezóne použijeme čerstvý)
50 g prosciutta
500 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
+/- 120 ml suchého bieleho vína
+/- 20 g masla
50 g parmezánu
olivový olej
čerstvo pomleté biele korenie
soľ

Postup:
V prvej fáze je rovnaký  ako  pri príprave  Rizota s baklažánom a sušenými 
rajčinami. Takže si ho pripomeňme:

Na troche olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Primieša-
me neumytú ryžu  (nechceme ju zbaviť škrobu,  ktorý zabezpečí pokrmu po-
žadovanú krémovitosť),  obalíme  ju cibuľou a olejom a zalejeme časťou vý-
varu a vína. Ryža má byť len nepatrne ponorená.Teraz nastáva dlhý proces 
miešania a prilievania tekutín. Po odparení vždy dolejeme a miešame ďalej. 
Celá záležitosť trvá približne 20 minút.  Asi  tri minúty pred dokončením pri-
dáme do ryže prelisovaný cesnak a na pásiky nakrájané prosciutto.

V druhej fáze postupujeme oveľa jednoduchšie. Umytý špenát sparíme vria-
cou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame.  Spolu s hrachom,  ktorý sme 
predtým asi dve minúty povarili,  zamiešame do rizota. A opäť dochucujeme 
korením a parmezánom tak dlho,  kým nie sme spokojní. Samozrejme neza-
budneme na záverečné dotiahnutie "orieškom" masla.







Komentáre

Celkom 1 komentár

  • Anonymný 03.02.2016 v 09:00 Ty si proste génius. Kde na to chodíš?


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk