Rizoto so špenátom a hrachom
Publikované 29.01.2016 v 21:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 383x
Veľmi zelené rizoto, dalo by sa povedať. Významne mu prospieva pridané prosciutto. Ak ste vegetariáni, môžete ho pokojne vynechať - o výdatný a chutný pokrm rozhodne neprídete.

Ingrediencie:
300 g ryže Arborio
1 cibuľa
2 - 3 strúžky cesnaku
150 g čerstvého špenátu
100 g mrazeného hrachu (v sezóne použijeme čerstvý)
50 g prosciutta
500 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
+/- 120 ml suchého bieleho vína
+/- 20 g masla
50 g parmezánu
olivový olej
čerstvo pomleté biele korenie
soľ
Postup:
V prvej fáze je rovnaký ako pri príprave Rizota s baklažánom a sušenými
rajčinami. Takže si ho pripomeňme:
me neumytú ryžu (nechceme ju zbaviť škrobu, ktorý zabezpečí pokrmu po-
žadovanú krémovitosť), obalíme ju cibuľou a olejom a zalejeme časťou vý-
varu a vína. Ryža má byť len nepatrne ponorená.Teraz nastáva dlhý proces
miešania a prilievania tekutín. Po odparení vždy dolejeme a miešame ďalej.
Celá záležitosť trvá približne 20 minút. Asi tri minúty pred dokončením pri-
dáme do ryže prelisovaný cesnak a na pásiky nakrájané prosciutto.
V druhej fáze postupujeme oveľa jednoduchšie. Umytý špenát sparíme vria-
cou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame. Spolu s hrachom, ktorý sme
predtým asi dve minúty povarili, zamiešame do rizota. A opäť dochucujeme
korením a parmezánom tak dlho, kým nie sme spokojní. Samozrejme neza-
budneme na záverečné dotiahnutie "orieškom" masla.
Komentáre
Celkom 1 komentár
Anonymný 03.02.2016 v 09:00 Ty si proste génius. Kde na to chodíš?