Ríbezľový koláč
Publikované 13.07.2016 v 19:01 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 852x
Skvelá záležitosť pre milovníkov ríbezlí. Osviežujúca,
rýchla a chutná...

Ingrediencie:
2 hrnčeky celozrnnej pšeničnej múky
1/2 hrnčeka surového trstinového cukru
1 balíček vínneho kameňa - bezfosfátového prášku do pečiva
3 vajcia
3 PL olivového oleja
250 ml smotany na šľahanie
štipka soli
2 - 3 hrnčeky červených ríbezlí
Postup:
Predhrejte rúru na 170°C.
Celé vajcia šľahajte spoločne s cukrom do penista.
Pridajte smotanu a olej.
Preosejte múku s vínnym kameňom. Pridajte štipku soli.
Spojte zmes suchých a mokrých ingrediencií.
Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a posypte
ríbezľami. Pečte zhruba 20 minút (kým nie je povrch cesta
zlatistý.
Poznámka:
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov