Portobello Burger
Publikované 24.07.2016 v 12:45 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 1034x
Vegetariánska záležitosť, ktorej podľahnú aj milovníci
klasických hamburgerov...

Ingrediencie (pre 2 osoby):
4 ks portobello šampiňónov
4 strúčiiky cesnaku - prelisované
čierne korenie - nahrubo mleté
parmezán - najemno nastrúhaný
olivový olej
morská soľ
+ 4 žemle (alebo 8 homemade celozrnných minižemličiek)
majonéza
šalátové listy
Postup:
Očistené šampiňóny orestujeme na suchej panvici z oboch strán.
Odstavíme a vnútornú stranu dobre potrieme zmesou olivového
oleja a cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme trochou par-
mezánu.
Asi na dve - tri minúty vložíme ochutenou stranou nahor pod gril.
Žemle prekrojíme, opečieme, necháme mierne vychladnúť a po-
trieme malým množstvom majonézy. Na spodnú časť položíme
pripravené portobello, niekoľko čerstvých šalátových listov pod-
ľa vlastného výberu, prikryjeme druhou časťou žemle a podáva-
me.
Viac informácií k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov