Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Placky s údeným lososom

Publikované 22.05.2016 v 22:15 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 516x

Opäť recept, v ktorom majú tak trochu prsty SortedFood. Kombináciu zemiaky + údený losos prezentovali ako raňajkové jedlo, čo sa samozrejme s predstavou pompéznych britských raňajok dokonale zlučuje. My si ich však dajme trochu poupravené na obed a doplňme ich napríklad špenátovým šalátom s rajčinami a červenou cibuľou☺

Ingrediencie:
zemiaky - uvarené v šupke a prelisované
údený losos
celozrnná pšeničná múka
pažítka
sušený cesnak
morská soľ 
citrónová šťava 
vajce do cesta
vajce k podávaniu

Postup:
Prelisované zemiaky spojíme s vajíčkom, múkou, cesnakom  soľou a citrónovou
šťavou. Pridávame toľko múky, aby cesto netieklo. Na záver primiešame  väčšie
množstvo pažítky a  nadrobno nakrájaného lososa.
Z cesta vytvarujeme placky a pokladáme ich na plech vyložený papierom na pe-
čenie. Pečieme ich v rúre predhriatej na 200°C asi 20 minút.
Servírujeme so strateným vajcom  (varíme  vo  vriacej  vode  s  prídavkom  octa 
3 minúty) a dobrým šalátom.

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk