Placky s údeným lososom
Publikované 22.05.2016 v 22:15 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 516x
Opäť recept, v ktorom majú tak trochu prsty SortedFood. Kombináciu zemiaky + údený losos prezentovali ako raňajkové jedlo, čo sa samozrejme s predstavou pompéznych britských raňajok dokonale zlučuje. My si ich však dajme trochu poupravené na obed a doplňme ich napríklad špenátovým šalátom s rajčinami a červenou cibuľou☺

Ingrediencie:
zemiaky - uvarené v šupke a prelisované
údený losos
celozrnná pšeničná múka
pažítka
sušený cesnak
morská soľ
citrónová šťava
vajce do cesta
vajce k podávaniu
Postup:
Prelisované zemiaky spojíme s vajíčkom, múkou, cesnakom soľou a citrónovou
šťavou. Pridávame toľko múky, aby cesto netieklo. Na záver primiešame väčšie
množstvo pažítky a nadrobno nakrájaného lososa.
Z cesta vytvarujeme placky a pokladáme ich na plech vyložený papierom na pe-
čenie. Pečieme ich v rúre predhriatej na 200°C asi 20 minút.
Servírujeme so strateným vajcom (varíme vo vriacej vode s prídavkom octa
3 minúty) a dobrým šalátom.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov