Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Pizza závin

Publikované 24.03.2016 v 18:51 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 314x

Výborný vegetariánsky obed. Keď ho doplníte osviežujúcim čerstvým šalátom, chuťové bunky poskočia radosťou☺

Ingrediencie na náplň:
čerstvý špenát
sušené rajčiny
jarná cibuľka
cesnak
mozzarella
parmezán
čierne korenie - čerstvo pomleté
morská soľ

Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja

Postup:
Z horeuvedených ingrediencií vypracujeme obvyklým  spôsobom cesto.  Toto je
totožné s naším receptom na pizzu. Vždy je treba mať na pamäti prípadné zme-
ny v pomere jednotlivých surovín.  Ale  aj  táto  informácia  sa  tu  už v súvislosti 
s kysnutým cestom objavila.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme  a navrstvíme naň špenátové lístky. Netreba ich do-
predu sparovať.  Celú vrstvu osolíme  a  okoreníme.  Pridáme nakrájané sušené 
rajčiny, cibuľku, mozzarelu, nastrúhanú mozzarellu a cesnak. Všetko podľa chuti. 
Zavinieme a pečieme v rúre predhriatej na 250°C asi dvanásť minút.  Čas  peče-
nia závisí od veľkosti závinu. Keby nebol ani po dvanástich minútach prepečený,
zákonite je treba znížiť teplotu na 200°C a nad dokončením diela trpezlivo bdieť:)

Poznámka:
My sme cesto pred pečením potreli olejom zo sušených rajčín. Získalo tak výraz-
nejšiu chuť.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk