Pizza závin
Publikované 24.03.2016 v 18:51 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 373x
Výborný vegetariánsky obed. Keď ho doplníte osviežujúcim
čerstvým šalátom, chuťové bunky poskočia radosťou☺

Ingrediencie na náplň:
čerstvý špenát
sušené rajčiny
jarná cibuľka
cesnak
mozzarella
parmezán
čierne korenie - čerstvo pomleté
morská soľ
Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja
Z horeuvedených ingrediencií vypracujeme obvyklým spôsobom cesto. Toto je
totožné s naším receptom na pizzu. Vždy je treba mať na pamäti prípadné zme-
ny v pomere jednotlivých surovín. Ale aj táto informácia sa tu už v súvislosti
s kysnutým cestom objavila.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a navrstvíme naň špenátové lístky. Netreba ich do-
predu sparovať. Celú vrstvu osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané sušené
rajčiny, cibuľku, mozzarelu, nastrúhanú mozzarellu a cesnak. Všetko podľa chuti.
Zavinieme a pečieme v rúre predhriatej na 250°C asi dvanásť minút. Čas peče-
nia závisí od veľkosti závinu. Keby nebol ani po dvanástich minútach prepečený,
zákonite je treba znížiť teplotu na 200°C a nad dokončením diela trpezlivo bdieť:)
Poznámka:
My sme cesto pred pečením potreli olejom zo sušených rajčín. Získalo tak výraz-
nejšiu chuť.
Komentáre
Celkom 0 kometárov