Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Pizza s kápiou a rajčinami

Publikované 01.02.2016 v 00:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 314x

Stačí mať v zásobe pečenú kápiu so sušenými rajčinami, pridať pár čerstvých a trochu syra, a môžete sa pustiť do pečenia. Cesto bude oveľa lahodnejšie, keď ho necháte do druhého dňa pomaly kysnúť v chladničke.


Ingrediencie:
pečená kápia
sušené rajčiny
čerstvé cherry rajčiny
mozzarella
parmezán
cesnak
olivový olej
morská soľ

Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja

Postup:
Či  už  sa rozhodneme pre pomalé kysnutie v chlade, alebo sa vrhneme do 
pečenia  hneď,  základné cesto zostáva rovnaké.  Je však treba zmieniť, že 
výroba  cesta nie je výpočet rovnice.  Každá múka má  iné vlastnosti, každé 
droždie sa správa inak. Niekde je treba pridať vody, niekde múky. Cesto na 
pizzu je relatívne  husté. Po dôkladnom vypracovaní by malo byť pekne ela-
stické.

Najskôr  rozmiešame kvasnice s medom, trochou vody a múky.  Keď je  kvá-
sok hotový, spojíme ho s ostatnými ingredienciami (okrem oleja).  Podľa pot-
reby pridáme múku/ vodu. Na záver cesto prepracujeme s olejom.  Necháme 
ho v teple kysnúť asi hodinu (v chladničke na nás pokojne počká aj 24 hodín).
Medzitým si predhrejeme rúru 250°C. Cesto vytiahneme/vyvaľkáme a obloží-
me  zmesou  pečenej  papriky s cesnakom a sušenými rajčinami a čerstvými 
cherry rajčinami,  vďaka  ktorým bude pizza  šťavnatá.  Prikryjeme natrhanou 
mozzarellou,  ktorú  jemne osolíme a zasypeme  parmezánom.  Pečieme asi 
10 minút.

Komentáre

Celkom 1 komentár

  • Anonymný 03.02.2016 v 08:58 Veľmi pekne popísaný postup !!!


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk