Pizza s kápiou a rajčinami
Publikované 01.02.2016 v 00:03 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 367x
Stačí mať v zásobe pečenú kápiu so sušenými rajčinami, pridať pár čerstvých a trochu syra, a môžete sa pustiť do pečenia. Cesto bude oveľa lahodnejšie, keď ho necháte do druhého dňa pomaly kysnúť v chladničke.

Ingrediencie:
pečená kápia
sušené rajčiny
čerstvé cherry rajčiny
mozzarella
parmezán
cesnak
olivový olej
morská soľ
Na cesto:
250 g celozrnnej pšeničnej múky
trocha medu
15 g droždia
1 lyžička morskej soli
asi 200 ml vody
2 lyžice olivového oleja
Postup:
Či už sa rozhodneme pre pomalé kysnutie v chlade, alebo sa vrhneme do
pečenia hneď, základné cesto zostáva rovnaké. Je však treba zmieniť, že
výroba cesta nie je výpočet rovnice. Každá múka má iné vlastnosti, každé
droždie sa správa inak. Niekde je treba pridať vody, niekde múky. Cesto na
pizzu je relatívne husté. Po dôkladnom vypracovaní by malo byť pekne ela-
stické.
Najskôr rozmiešame kvasnice s medom, trochou vody a múky. Keď je kvá-
sok hotový, spojíme ho s ostatnými ingredienciami (okrem oleja). Podľa pot-
reby pridáme múku/ vodu. Na záver cesto prepracujeme s olejom. Necháme
ho v teple kysnúť asi hodinu (v chladničke na nás pokojne počká aj 24 hodín).
Medzitým si predhrejeme rúru 250°C. Cesto vytiahneme/vyvaľkáme a obloží-
me zmesou pečenej papriky s cesnakom a sušenými rajčinami a čerstvými
cherry rajčinami, vďaka ktorým bude pizza šťavnatá. Prikryjeme natrhanou
mozzarellou, ktorú jemne osolíme a zasypeme parmezánom. Pečieme asi
10 minút.
Komentáre
Celkom 1 komentár
Anonymný 03.02.2016 v 08:58 Veľmi pekne popísaný postup !!!