Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Pikantné rybie fašírky

Publikované 28.02.2016 v 22:26 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 356x

Elegantná cesta k tomu, ako zužitkovať chvostové časti ryby, ak ste tie vyššie spracovali ako steak. Pikantná sladko-kyslá omáčka ich povyšuje na jedlo, ktoré si musíte zopakovať.

Ingrediencie:
200 g rybacieho mäsa - napr. z lososa
2 sardely
4 jarné cibuľky - celé
čerstvý zázvor
1 PL koriandrových semienok - rozdrvených v mažiari
2-3 PL strúhanky z celozrnných rožkov/toastového chleba
1-2 vajcia
morská soľ

Na omáčku:
voda
sójová omáčka
chilli papričky
citrónová šťava
med
cesnak
čerstvý zázvor
jarná cibuľka

Postup:
Rybie  mäso a jarné cibuľky nasekáme na drobné kúsky - najjednoduchšie 
je použiť chopper. Sardely nakrájame na čo najjemnejšie kúsky a primieša-
me k nasekanému  mäsu  tak, aby sa v ňom rovnomerne rozložili. Pridáme 
nastrúhaný zázvor, rozdrvené koriandrové semienka, vajíčka (my sme pou-
žili  jedno celé a jeden bielok)  a strúhanku.  Pokojne  môže byť aj čerstvá - 
keď už sa k slovu dostal chopper.  Premiešame a tvarujeme  nižšie fašírky.
Restujeme na tenkom filme z olivového oleja.

Omáčka:
Pomer jednotlivých surovín závisí od toho, ktorá chuť jej má dominovať. Do 
menšieho hrnca dáme variť vodu so sójovou omáčkou, medom, chilli  papri-
čkami, cesnakom a zázvorom. Redukujeme  pri nízkej teplote tak dlho, kým 
omáčka nezíska sirupovitú konzistenciu. Na záver primiešame nakrájanú ja-
rnú cibuľku.

Náš tip:
Na tanier navrstvíme ryžu, listový šalát (s dressingom z balzamikového octa, 
cesnaku, medu, sójovej omáčky, zázvoru a olivového oleja), na šalát  položí-
me rybie fašírky a polejeme pikantnou omáčkou.




Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk