Pikantné rybie fašírky
Publikované 28.02.2016 v 22:26 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 424x
Elegantná cesta k tomu, ako zužitkovať chvostové časti ryby, ak ste tie vyššie spracovali ako steak. Pikantná sladko-kyslá omáčka ich povyšuje na jedlo, ktoré si musíte zopakovať.

Ingrediencie:
200 g rybacieho mäsa - napr. z lososa
2 sardely
4 jarné cibuľky - celé
čerstvý zázvor
1 PL koriandrových semienok - rozdrvených v mažiari
2-3 PL strúhanky z celozrnných rožkov/toastového chleba
1-2 vajcia
morská soľ
Na omáčku:
voda
sójová omáčka
chilli papričky
citrónová šťava
med
cesnak
čerstvý zázvor
jarná cibuľka
Rybie mäso a jarné cibuľky nasekáme na drobné kúsky - najjednoduchšie
je použiť chopper. Sardely nakrájame na čo najjemnejšie kúsky a primieša-
me k nasekanému mäsu tak, aby sa v ňom rovnomerne rozložili. Pridáme
nastrúhaný zázvor, rozdrvené koriandrové semienka, vajíčka (my sme pou-
žili jedno celé a jeden bielok) a strúhanku. Pokojne môže byť aj čerstvá -
keď už sa k slovu dostal chopper. Premiešame a tvarujeme nižšie fašírky.
Restujeme na tenkom filme z olivového oleja.
Omáčka:
Pomer jednotlivých surovín závisí od toho, ktorá chuť jej má dominovať. Do
menšieho hrnca dáme variť vodu so sójovou omáčkou, medom, chilli papri-
čkami, cesnakom a zázvorom. Redukujeme pri nízkej teplote tak dlho, kým
omáčka nezíska sirupovitú konzistenciu. Na záver primiešame nakrájanú ja-
rnú cibuľku.
Náš tip:
Na tanier navrstvíme ryžu, listový šalát (s dressingom z balzamikového octa,
cesnaku, medu, sójovej omáčky, zázvoru a olivového oleja), na šalát položí-
me rybie fašírky a polejeme pikantnou omáčkou.
Komentáre
Celkom 0 kometárov