Pečené zemiaky s avokádovým dipom
Publikované 04.05.2016 v 20:33 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 526x
Žiadna veda, len plný plech dobre ochutených zemiakov so sviežim dipom...

Ingrediencie:
zemiaky typu C
čierne korenie - čerstvo mleté
sušený cesnak
sladká paprika
morská soľ
parmezán - najemno nastrúhaný
olivový olej
Na dip:
avokádo - zrelé
1 strúčik cesnaku - prelisovaného
pažítka
citrónová šťava
morská soľ
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na osminy, ešte raz opláchneme
(zbavíme ich tak prebytočného škrobu), vysušíme a položíme na plech vy-
stlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, poprášime paprikou a
cesnakom, zľahka posypeme parmezánom, pokvapkáme olejom a v rúre
predhriatej na 180°C pečieme, kým nie sú jemne chrumkavé.
Dužinu avokáda potlačíme vidličkou, osolíme, pridáme pažítku, cesnak a
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 2 komentáre
Erika Malá 08.05.2016 v 16:40 Len tak ďalej. Všetky recepty sú super !!!!
zdravevarenie.infoblog.sk 08.05.2016 v 19:15 Ďakujem, Erika☺