Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Pečené zemiaky s avokádovým dipom

Publikované 04.05.2016 v 20:33 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 526x

Žiadna veda, len plný plech dobre ochutených zemiakov so sviežim dipom...

Ingrediencie:
zemiaky typu C
čierne korenie - čerstvo mleté
sušený cesnak
sladká paprika
morská soľ
parmezán - najemno nastrúhaný
olivový olej

Na dip:
avokádo - zrelé
1 strúčik cesnaku - prelisovaného
pažítka
citrónová šťava
morská soľ

Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na osminy, ešte raz opláchneme
(zbavíme ich tak prebytočného škrobu), vysušíme a položíme na plech vy-
stlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme,  poprášime  paprikou a 
cesnakom, zľahka posypeme  parmezánom, pokvapkáme  olejom a v rúre 
predhriatej na  180°C  pečieme, kým nie sú jemne chrumkavé.

Dužinu avokáda potlačíme vidličkou, osolíme,  pridáme pažítku, cesnak a
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. 

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.


Komentáre

Celkom 2 komentáre

  • Erika Malá 08.05.2016 v 16:40 Len tak ďalej. Všetky recepty sú super !!!!


  • zdravevarenie.infoblog.sk 08.05.2016 v 19:15 Ďakujem, Erika☺


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk