Pečená repa
Publikované 03.04.2016 v 17:54 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 332x
Keď chcete uchopiť repu z lepšieho konca...

Ingrediencie:
červená repa
cesnak
rozmarín
morská soľ
balzamikový ocot
olivový olej

Postup:
Repu olúpeme, nakrájame a položíme na papier na pečenie. Pridáme soľ, rozmarín,
ocot,olej a cesnak. Papier zaviažeme a pri teplote 200°C pečieme asi hodinu - kým nie
je repa mäkká. Kto nemá rád rozmarín, nahradí ho napríklad tymiánom. Chuť rozmarínu
je natoľko prenikavá, že by niekomu mohla prekážať. Naopak, jeho milovníkov určite po-
teší. Na záver olúpeme upečený cesnak a striekneme trochou olivového oleja.
Tip:
K repe sa výborne hodí syr - ideálne čerstvý kozí, prípadne kravský. V takejto kombinácii
máte postarané o ľahký a chutný obed či večeru.
Komentáre
Celkom 0 kometárov