Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Opečená polenta

Publikované 18.02.2016 v 14:17 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 331x

Trochu iná technologická úprava, a z polenty vykvitne úplne nové jedlo. Trvá síce o niečo dlhšie ako ukuchtenie krémovej polenty a neznesie surovinové kopromisy, po degustácii však navyše vynaloženú námahu rozhodne neoľutujete...

Ingrediencie:
instantná polenta (výborná od Alnatury)
voda
parmezán
mleté mandle
nahrubo mleté čierne korenie
čerstvá majoránka
morská soľ
cesnak
olivový olej

Na doplenie:
cherry rajčiny - pečené s trochou balzamikového octa, cesnaku, soli a oli-
vového oleja.


Postup:
V jemne osolenej vode pripravíme hustú polentovú kašu. So soľou naozaj 
šetríme, keď je kaša hotová, vmiešame do nej ešte slaný parmezán, preli-
sovaný cesnak  (prispôsobíme množstvu kaše), čerstvo  pomleté  korenie, 
mandle a majoránku.
Kašu rovnomerne rozložíme na dno plytkej nádoby, ktorú sme predtým po-
treli olivovým olejom.  Necháme  vychladnúť a nakrájame na menšie štvor-
čeky. Tie z obidvoch strán opečieme na malom množstve oliivového oleja.

Podávame s pečenými rajčinami. Na škodu nie je ani pridaná čerstvá ma-
joránka. Keď na každé lôžko z polenty položíte niekoľko  pečených rajčín, 
k dokonalosti vám bude chýbať už len kvalitné biele víno.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk