Opečená polenta
Publikované 18.02.2016 v 14:17 v kategórii CHUŤOVKY, prečítané: 397x
Trochu iná technologická úprava, a z polenty vykvitne úplne nové jedlo. Trvá síce o niečo dlhšie ako ukuchtenie krémovej polenty a neznesie surovinové kopromisy, po degustácii však navyše vynaloženú námahu rozhodne neoľutujete...

Ingrediencie:
instantná polenta (výborná od Alnatury)
voda
parmezán
mleté mandle
nahrubo mleté čierne korenie
čerstvá majoránka
morská soľ
cesnak
olivový olej
Na doplenie:
cherry rajčiny - pečené s trochou balzamikového octa, cesnaku, soli a oli-
vového oleja.
Postup:
V jemne osolenej vode pripravíme hustú polentovú kašu. So soľou naozaj
šetríme, keď je kaša hotová, vmiešame do nej ešte slaný parmezán, preli-
sovaný cesnak (prispôsobíme množstvu kaše), čerstvo pomleté korenie,
mandle a majoránku.
Kašu rovnomerne rozložíme na dno plytkej nádoby, ktorú sme predtým po-
treli olivovým olejom. Necháme vychladnúť a nakrájame na menšie štvor-
čeky. Tie z obidvoch strán opečieme na malom množstve oliivového oleja.
Podávame s pečenými rajčinami. Na škodu nie je ani pridaná čerstvá ma-
joránka. Keď na každé lôžko z polenty položíte niekoľko pečených rajčín,
k dokonalosti vám bude chýbať už len kvalitné biele víno.
Komentáre
Celkom 0 kometárov