Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Odľahčená zemiaková kaša

Publikované 07.02.2016 v 23:40 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 292x

Opäť jeden z alternatívnych zástupcov tradičnej prílohy. Namiesto tučnej smotany/mlieka a masla, sme volili vývar, olivový olej a parmezán. Kaša sa hodí k mäsu, ale funguje aj ako samostatné jedlo.

Ingrediencie:
zemiaky/varný typ C
niekoľko strúčikov cesnaku
parmezán
čerstvo namleté biele korenie
morská soľ 
extra panenský olivový olej

Postup:
Olúpané zemiaky s cesnakom uvaríme klasicky domäkka. Vodu 
zlejeme do oddelenej nádoby.  Zemiaky potlačíme/rozmixujeme 
(rozhodne  nie  tyčovým mixérom - to by z nich vzniklo "lepidlo"). 
Postupne do nich zašľahávame odloženú vodu. Keď sa nám zdá 
hustota kaše správna, pridáme soľ, parmezán, korenie a olivový 
olej. Dochucujeme, kým nie sme spokojní. My sme ušetrený tuk
predsa len dodali s pomaly  pečeným  bravčovým mäsom,  ktoré-
mu  býva  odpustené  aj  krájanie (trhanie) pozdĺž vlákien:) Výpek 
s pečenou cibuľou prihodili kaši opäť niečo naviac...

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk