Odľahčená zemiaková kaša
Publikované 07.02.2016 v 23:40 v kategórii OBEDY, VEČERE, prečítané: 367x
Opäť jeden z alternatívnych zástupcov tradičnej prílohy. Namiesto tučnej smotany/mlieka a masla, sme volili vývar,
olivový olej a parmezán. Kaša sa hodí k mäsu, ale funguje
aj ako samostatné jedlo.

Ingrediencie:
zemiaky/varný typ C
niekoľko strúčikov cesnaku
parmezán
čerstvo namleté biele korenie
morská soľ
extra panenský olivový olej
Postup:
Olúpané zemiaky s cesnakom uvaríme klasicky domäkka. Vodu
zlejeme do oddelenej nádoby. Zemiaky potlačíme/rozmixujeme
(rozhodne nie tyčovým mixérom - to by z nich vzniklo "lepidlo").
Postupne do nich zašľahávame odloženú vodu. Keď sa nám zdá
hustota kaše správna, pridáme soľ, parmezán, korenie a olivový
olej. Dochucujeme, kým nie sme spokojní. My sme ušetrený tuk
predsa len dodali s pomaly pečeným bravčovým mäsom, ktoré-
mu býva odpustené aj krájanie (trhanie) pozdĺž vlákien:) Výpek
s pečenou cibuľou prihodili kaši opäť niečo naviac...
Komentáre
Celkom 0 kometárov