Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Nepečený cheesecake

Publikované 18.11.2015 v 18:49 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 319x

Dnes si dáme záver keksovej trilógie. Stačí mať jednu várku domácich keksov (rovnako poslúžia aj kupované), dve ďalšie základné suroviny a niekoľko minút času.

Ingrediencie na korpus:
keksy z jednej várky (kakaové) 
maslo - stačí minimálne množstvo na spojenie hmoty

Ingrediencie na krém:
250 g lieskovo-orieškový krém (ideálne v bio kvalite)
350 neochutený čerstvý syr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postup:
Keksy rozmixujeme s trochou masla. Netreba nezmyselné dávky tuku. Aj keď je zmes
drobivá, stačí ju dobre popritláčať ku dnu tortovej formy. O zvyšok sa postará krém,
ktorý vytvoríme premiešaním orieškovej nátierky a čerstvého syra. Potom už len stačí
naniesť krém na korpus a nechať niekoľko hodín chladiť.
Kto chce, môže cake po obvode obložiť tyčinkami z horkej čokolády (ako vidíte na obr.),
prípadne zasypať plátkami jahôd, ktoré mimoriadne dobre sekundujú sladkému krému
a hutnejšiemu základu. 
Odporúčame zapíjať espressom:)
Dobrú chuť!

Pozn.: použili sme tortovú formu s priemerom 20 cm, väčšej by bolo treba prispôsobiť
           množstvo surovín.


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk