Najčastejšie používané suroviny/Voľba typu B
Publikované 03.02.2016 v 21:11 v kategórii SUROVINY, prečítané: 361x

Minimálne pri rýchlom varení sa v našich recep-
toch niektoré suroviny neúnavne opakujú. Najčas-
tejšie sú to chilli papričky s relatívne únosným ob-
sahom kapsaicínu, cesnak a zázvor. Do skupiny
dochucovadiel prekvapujúco zaradíme kvalitný
rajčinový pretlak, ktorý práve v kombinácii s ces-
nakom, zázvorom a chilli papričkami rozohrá aký-
koľvek neutrálny základ, povedzme ryžu, kuskus,
bulgur apod. Ďalším spoľahlivým dochucovadlom,
ktoré sa u nás často dostáva k slovu, je parmezán.
Ten svedčí tak zelenine, ako aj obilninám či ore-
chom. Parmezán je v striedmych množstvách ur-
čite zaujímavejšie dochucovadlo ako známa to
zmes sušenej koreňovej zeleniny.
Nesmieme vynechať ani extra panenský olivový
olej, ktorý je obsadený takmer v každom recepte.

Výrazné chute sú pre rýchle varenie rozhodujúce.
Buď ich na tanier dopravíme s klobásou (nič proti-
občas:)), alebo siahneme po voľbe typu B.
Komentáre
Celkom 0 kometárov