Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Najčastejšie používané suroviny/Voľba typu B

Publikované 03.02.2016 v 21:11 v kategórii SUROVINY, prečítané: 361x


Minimálne  pri  rýchlom  varení sa v našich recep-
toch niektoré suroviny neúnavne opakujú. Najčas-
tejšie sú to  chilli papričky s relatívne únosným ob-
sahom   kapsaicínu, cesnak a zázvor. Do skupiny 
dochucovadiel   prekvapujúco  zaradíme  kvalitný 
rajčinový  pretlak,  ktorý práve v kombinácii s ces-
nakom,  zázvorom a chilli papričkami rozohrá aký-
koľvek  neutrálny základ, povedzme ryžu, kuskus, 
bulgur apod. Ďalším spoľahlivým dochucovadlom, 
ktoré sa u nás často dostáva k slovu, je parmezán. 
Ten  svedčí  tak zelenine,  ako aj obilninám či ore-
chom. Parmezán  je v striedmych množstvách ur-
čite  zaujímavejšie  dochucovadlo  ako  známa to 
zmes sušenej koreňovej zeleniny.
Nesmieme  vynechať ani extra panenský olivový
olej, ktorý je obsadený takmer v každom recepte.


Výrazné chute sú pre rýchle varenie rozhodujúce.
Buď ich na tanier dopravíme s klobásou (nič proti-
občas:)), alebo siahneme po voľbe typu B.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk