Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Marhuľový koláč

Publikované 26.05.2016 v 21:15 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 562x

Kysnuté cesto so sušeným droždím a šťavnatým ovocím, ktoré nikdy nesklame...
Ingrediencie:
400 g celozrnnej pšeničnej múky
5 g instantného droždia
3 PL surového trstinového cukru do cesta
+ surový trstinový cukor na posypanie koláča (podľa sladkosti ovocia)
200 ml mlieka
3 žĺtky
4 PL olivového oleja
štipka soli 
+/- 1 kg marhúľ

Postup:
Múku  spojíme s instantným  droždím,  soľou, cukrom, mliekom  a  žĺtkami.
Prepracujeme a primiešame olivový olej. Podľa potreby pridáme múku ale-
bo mlieko. 
Odložíme na  teplé  miesto a asi po hodinovom  kysnutí  premiestnime  na 
plech vyložený papierom na pečenie.  Obložíme  polovicami marhúľ a pod-
ľa potreby osladíme.
Pečieme v rúre predhriatej na 170°C asi pol hodiny. 

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk