Marhuľový koláč
Publikované 26.05.2016 v 21:15 v kategórii SLADKÉ, prečítané: 635x
Kysnuté cesto so sušeným droždím a šťavnatým ovocím, ktoré nikdy nesklame...

Ingrediencie:
400 g celozrnnej pšeničnej múky
5 g instantného droždia
3 PL surového trstinového cukru do cesta
+ surový trstinový cukor na posypanie koláča (podľa sladkosti ovocia)
200 ml mlieka
3 žĺtky
4 PL olivového oleja
štipka soli
+/- 1 kg marhúľ
Postup:
Múku spojíme s instantným droždím, soľou, cukrom, mliekom a žĺtkami.
Prepracujeme a primiešame olivový olej. Podľa potreby pridáme múku ale-
bo mlieko.
Odložíme na teplé miesto a asi po hodinovom kysnutí premiestnime na
plech vyložený papierom na pečenie. Obložíme polovicami marhúľ a pod-
ľa potreby osladíme.
Pečieme v rúre predhriatej na 170°C asi pol hodiny.
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov