Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Linguine s tuniakom

Publikované 11.05.2016 v 16:21 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 459x

Ďalší "Hunger Killer"... Alebo, ako po príchode domov zahnať hlad bez toho, aby ste museli vyťukať telefónne číslo, na ktoré sa v podobných prípadoch spoliehate☺

Ingrediencie (pre dve osoby):
200 g cestovín (linguine, špagety)
3 x 80 g konzervy tuniaka v olivovom oleji 
sójová smotana
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
kapary 
biele korenie - čerstvo pomleté
(šalátové lístky - nepovinná ingrediencia)

Postup:
Dáme variť vodu na cestoviny. Olúpeme a nakrájame cibuľu a linguine či špagety
vložíme do osolenej vriacej vody, keďže nám medzitým určite stihla zovrieť. 
Na panvicu nalejeme olej z jednej konzervy tuniaka  -  keď sa dostatočne  zohreje, 
orestujeme na ňom do sklovita cibuľu.  Pridáme  prelisovaný  cesnak,  kapary a tu-
niaka (ďalšie dve konzervy zbavíme oleja, aby zmes nebola zbytočne mastná). 
Okoreníme, pridáme trochu sójovej smotany a vody z uvarených cestovín.   Relati-
vitu pojmu trochu si priblížme asi tak, že chceme niečo, čo bude hustotou pripomí-
nať napr. lievancové cesto. Nechceme, aby bola pasta vodnatá, tak to s tekutinami
nepreháňame.
Keď hustota zmesi zodpovedá našim predstavám, môžeme do nej  pre  osvieženie  
pridať  šalátové lístky. My sme siahli po mladých lístkoch reďkovky a repy. 
Premiešame, odstavíme a podávame. 
Dobrú chuť!

Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk