Linguine s tuniakom
Publikované 11.05.2016 v 16:21 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 550x
Ďalší "Hunger Killer"... Alebo, ako po príchode domov zahnať hlad bez toho, aby ste museli vyťukať telefónne číslo, na ktoré sa v podobných prípadoch spoliehate☺

Ingrediencie (pre dve osoby):
200 g cestovín (linguine, špagety)
3 x 80 g konzervy tuniaka v olivovom oleji
sójová smotana
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
kapary
biele korenie - čerstvo pomleté
(šalátové lístky - nepovinná ingrediencia)
Postup:
Dáme variť vodu na cestoviny. Olúpeme a nakrájame cibuľu a linguine či špagety
vložíme do osolenej vriacej vody, keďže nám medzitým určite stihla zovrieť.
Na panvicu nalejeme olej z jednej konzervy tuniaka - keď sa dostatočne zohreje,
orestujeme na ňom do sklovita cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak, kapary a tu-
niaka (ďalšie dve konzervy zbavíme oleja, aby zmes nebola zbytočne mastná).
Okoreníme, pridáme trochu sójovej smotany a vody z uvarených cestovín. Relati-
vitu pojmu trochu si priblížme asi tak, že chceme niečo, čo bude hustotou pripomí-
nať napr. lievancové cesto. Nechceme, aby bola pasta vodnatá, tak to s tekutinami
nepreháňame.
Keď hustota zmesi zodpovedá našim predstavám, môžeme do nej pre osvieženie
pridať šalátové lístky. My sme siahli po mladých lístkoch reďkovky a repy.
Premiešame, odstavíme a podávame.
Dobrú chuť!
Viac postrehov k receptu nájdete na našom FB.
Komentáre
Celkom 0 kometárov