Zdravé varenieS dôrazom na chuť a šetrnejšie prepisovanie klasiky

Linguine s cuketou a hrachom

Publikované 21.04.2016 v 19:23 v kategórii BLESKOVKY - Keď ste hladní..., prečítané: 281x

Opäť súbor našich obľúbených surovín v inom chuťovom kabáte...

Ingrediencie /pre dve osoby/:
celozrnné linguine - približne 200 g
2 menšie cukety
čerstvý/mrazený hrach - ľubovoľné množstvo
2 strúčiky cesnaku
+/- 4 PL parmezánu - najemno nastrúhaného
chilli papričky
extra panenský olivový olej
morská soľ

Postup:
Linguine  uvaríme v mierne osolenej vode al dente.  V medzičase si nastrúhame
cuketu a na malom množstve olivového oleja ju spoločne s prelisovaným cesna-
kom a nadrobno pokrájanými chilli papričkami krátko orestujeme.
Mrazený  hrach vyslovene len zohrejeme v hrnci so zohriatou vodou, čerstvý len
pridáme k pripravenej cukete, aby zľahka nabral jej teplotu.
Časť  vody z uvarených cestovín nalejeme do cuketovej zmesi.  Primiešame par-
mezán. Ak je zmes dostatočne ochutená,  stačí ju spojiť s cestovinami a  servíro-
vať.  V opačnom prípade pridáme buď vodu,  alebo ktorúkoľvek z dochucovacích
prísad.

Viac informácií k receptu a použitým ingredienciám nájdete na našom FB.



Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?



myTaste.sk